Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

készülnek a megrendelések a raktárban

A 7 leggyakoribb kérdés a kávéról

Tavaly sok kérdést küldtek nekünk kávéinkról, ezért kiválasztottuk a leggyakoribbakat.

Mi érdekelte Önöket a legjobban?

Melyik a legerősebb kávé?

A válasz attól függ, mit értünk „erő” alatt. Ha az ízről beszélünk, tehát olyan kávéról, mely jellemzően kesernyés és teli, komplex teste valamint hosszú utóíze van, akkor mindenképpen a díjnyertes Intensivo blendünket ajánljuk, vagy a single origin Cuba Serrano Superior-t.

Ha viszont az erő alatt a koffeintartalmat értjük, akkor mindenképp két Arabica és Robusta keverékünket ajánljuk melyek a Gurmano és a Duetto. Azt ugyanis már biztos tudják, hogy a 100% Arabicának természetesen alacsonyabb koffeintartalma van, mint a Robustának, így a kettő keveréke magasabb koffeintartalmat eredményez.

Olvasson többet az Arabica és Robusta közti különbségekről.

Melyik kávékban található Robusta?

A Robustát jelenleg két kávéban találják ajánlatunkban: Gurmanoban és Duettoban.

a capuccino készítése

Melyik kávé jó capuccinonak?

A megfelelő kávé kiválasztása attól is függ, hogy inkább a klasszikus vagy éppen a modern kávékat kedveli.

Sokan a Brasil Santost dicsérik capuccinonak, ami egyben a legeladottabb single origin kávénk. Emellett a tejhez nagyon illenek a jellegzetesen csokoládés-dohányos vagy mogyorós kávék, mint például a Cuba vagy a Piano.

Ha a modern capuccinot szereti, ami inkább az édesebb és aromásabb oldalon van, akkor Guatemala, Colombia vagy az El Salvador kávéinkat ajánlanánk.

Van koffeinmentes kávéjuk is?

Igen, van és nem is akármilyen! Kínálatunkban megtalálja a koffeinmentes ZERO kávénkat, de az egyedi alacsony koffeintartalmú SIESTA kávénkat is.

Mindkét fent említett kávé azoknak való, akik:
– naponta több, mint 3 kávét szeretnek inni
– este is szeretnek kávét inni
– szívbetegségekkel küzdenek
– magas vérnyomással küzdenek
– koffeinérzékenyek
– terhes és szoptató anyukák

Harmonelle őrölt kávé csomagolása

Hogyan tudom meg, hogy a kávé szemes vagy őrölt? Le lehet daráltatni a kávét?

Kávéink többsége webáruházunkban szemes, mégpedig egy nagyon egyszerű oknál fogva: hogy kávéink minél jobb ízélményt nyújtsanak. Ez csak úgy lehetséges, ha a kávét felhasználás előtt daráljuk le. Az őrölt kávé ugyanis nagyon gyorsan oxidál és ezzel elveszti aroma- és íztulajdonságait.

Ennek ellenére webáruházunkban tartunk pár őrölt kávét is – ezek blendjeink 220 g csomagolásai: Intensivo, Gurmano, Harmonelle, Duetto, Piano, Zero és Siesta. Őrölt Zero-t lehet akár 500 g csomagolásban is venni.

Mindegy, hogy 220 g, 500 g vagy 1 kg csomagolást vesz, kérésre le tudjuk darálni Önnek. Elég, ha beírja a megjegyzésbe, milyen finomságúra kéri (pl. kérem a Brasil Santost kotyogóhoz darálni).

Az őrölt kávék könnyebb keresésére webáruházunkban elég a baloldali szűrőket használni, ami segít a kávé íz- vagy elkészítési mód szerinti kiválasztásában.

Melyek a világosabbra pörkölt kávék?

Kávéinkat a konkrét profiljuk szerint pörköljük különböző szintre. A világosabbra pörkölt kávék közé, tehát a very light, light és medium light roast szintre pörkölt kávék közé tartoznak a Ethiopia Dimtu Tero, az El Salvador La Joya és a Guatemala Acatenango.

V60-on készülő kávé

Mely kávék felelnek filterhez, kotyogóhoz vagy forrázott kávéhoz?

Ebben az esetben is a meghatározó, milyen ízeket részesít előnyben az adott kávékedvelő. Ha mégis ajánlanunk kéne konkrét kávékat, ezek lennének azok:

Aeropress-hez a világosabbra pörkölt, gyümölcsösebb kávékat ajánljuk, mint például az Ethiopia Dimtu Tero
– A French press-hez sötétebb keverékeket, de frissebb single origin kávékat is használhatunk, mint például a mi Brasil Frankenstein-ünk
V60-hoz a világos pörkölésű single origin kávénkat ajánljuk: El Salvador La Joya
Kotyogóhoz a sötétebb pörkölésű Gurmano vagy Duetto kávéinkat ajánljuk
Forrázott kávéhoz általában Robusta keverékeket használnak.

egy hölgy e-mail-t ír számítógépen

Vannak még kérdései kávéinkról? Kérdezze tőlünk!

Ha akármilyen kérdése van a kávéról, pörköléséről vagy elkészítéséről, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot vagy egyenesen e-emailen keresztül [email protected] vagy Facebookon keresztül! Szívesen válaszolunk bármilyen kérdésükre!

Specialty
kávé

Friss
pörkölés

Világszínvonalú
elismerések

Expressz
kézbesítés