Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

pörkölőgép kiengedi a frissen őrölt szemeket

Az Ebenica kávépörkölő üzeme

Amikor elhatároztuk, hogy saját pörkölőnk lesz

Mindent, amit teszünk, igyekszünk következetesen csinálni – másképp nem született volna meg pörkölőnk sem. A kávépörkölő kiválasztása cégünk fennállásának egyik legfontosabb döntése volt, az idő múlásával azonban mára már kijelenthetjük, hogy jó választás volt.

egy merőkanál feldolgozatlan zöld kávé

A hely, ahol a kávé születik

Egyrészt: minden kávépörkölő szíve a pörkölőgép. Másrészt: nem is mi volnánk, ha nem lógnánk ki a sorból. A mi kávépörkölő üzemünknek ugyanis egyből két szíve van, két pörkölőgép személyében! A kávénkat több mint négy évig a nem kevesebb, mint 800 kilogrammos Giesen gépünkön pörköltük vásárlóink számára, amely anno az általunk megadott paraméretek alapján, személyre szabottan készült. Ám 2020 januárjában minden megváltozott, amikor is új taggal bővült kis családunk – a Giesen W45A géppel.

Bár az emberi tényező soha nem helyettesíthető, a technika segítségével a pörkölés megkönnyíthető, és segít állandó minőséget biztosítani.

Míg első pörkölőnkhöz csak egy laptop és egy irányítópult tartozott, az új Giesen pörkölőgép egy komplett géppark. Andrej pörkölő szakértőnknek pörkölés közben működtetnie kell a légelszívót, a ciklont, az afterburnert és a destonert is. A különbségek Hedvig és Ágota között – ahogy Marek főnökünk családiasan hívja őket – természetesen a pörkölő dob térfogatában is megmutatkoznak. A kis pörkölőben egy adag esetében körülbelül 15 kilogramm kávét pörkölhetünk, míg a nagyobb pörkölőnkben akár 45 kilogrammot is.

a fő pörkölő éppen ellenőrzi a pörkölt kávét

Az innovatív technológiának köszönhetően a pörkölés folyamata során többféle tényezőt tudunk követni, így a pörkölés idejét, a nyomást, a levegő hőmérsékletét a dobban vagy akár a szemek hőmérsékletét is. A pörkölő minden tényezőt tud irányítani, így a kávé receptjét is pontosan meg lehet határozni.

Szintén érdekelhet: Nagyszerű videó pörkölőnk színfalai mögül

A pörkölés minőségét sok külső tényező is befolyásolja, mint például a külső hőmérséklet, vagy éppen a levegő nedvességtartalma, épp ezért rendkívül fontos, hogy a pörkölés teljes folyamata felügyelet alatt folyjon, és szigorú rutin mentén haladjon.

kávészemek kiengedése

Pillants be a valódi kávé gyártásába

Érdekel a kávé gyártási folyamata? Ha igen, sok szeretettel várunk cégünk üzletében, Modrán. Egy finom kávé mellett szívesen elmeséljük a teljes gyártási folyamatot, a zöld kávé érkezésétől kezdve egészen a pörkölésig. Mindemellett végigkóstolhatod kávéinkat, és kiválaszthatod azt, amelyik a legjobban ízlik. Örömmel látunk minden kedves érdeklődőt!

részletesebb kép az espresso készítéséről

Specialty
kávé

Friss
pörkölés

Világszínvonalú
elismerések

Expressz
kézbesítés