Ebenica kávépörkölő

Amikor elhatároztuk, hogy saját pörkölőnk lesz

Mindent, amit csinálunk, igyekszünk következetesen csinálni. Másképp nem született volna meg pörkölőnk. A pörkölő kiválasztása az egyik legfontosabb döntésünk volt. Az idő múlásával azonban kijelenthetjük, hogy jó választás volt.

egy merőkanál feldolgozatlan zöld kávé

Hely, ahol a kávé születik

A pörkölőnk szíve a Giesen gép, amelyet Hollandiában készítettek számunkra. Ez a 800 Kilogrammos pörkölő öntött vasból készült és elengedhetetlen része a hordozható számítógép és az irányítótorony. Úgy tűnhet, hogy a az egész pörkölés folyamata csak a technikán múlik, pedig ez nem így van.

Az emberi tényezőt soha nem helyettesíthető, de a technika segítségével a pörkölés megkönnyíthető és segít állandó minőséget biztosítani.

A pörkölőnk, Andrej az egész pörkölés folyamatát követi, ellenőrzi és ha szükséges, kisebb javításokat végez az égőfejek hatékonysága érdekében vagy a dob rotációjának sebességén. Az egyedi kézimunka és legmodernebb technológia egyesülésének köszönhetően a Giesen az egyik legjobb gép a saját kategóriájában.

a fő pörkölő éppen ellenőrzi a pörkölt kávét

A haladó technikának köszönhetően a pörkölés folyamatán követni tudunk többféle tényezőt, mint például a pörkölés ideje, nyomás, a levegő hőmérséklete a dobban vagy akár a szemek hőmérséklete. A pörkölő minden tényezőt befolyásolni tud, így a kávé receptjét is meg tudja határozni.

A pörkölés minőségét sok külső tényező is befolyásolja, mint például a külső hőmérséklet, vagy éppen a levegő nedvessége. Ezért rendkívül fontos, hogy a pörkölés egész folyamata felügyelet alatt folyjon és felügyelet alatt folyjon és a megszokott legyen.

kávészemek kiengedése

Egy pörkölés általában 12-20 percet vesz igénybe, maximum 15 kg kávét pörkölünk. Nagyobb térfogattal is meg tudunk birkózni- egy nap alatt minden probléma nélkül fél tonna kávét képesek vagyunk megpörkölni.

Pillantson be a valódi kávé gyártásába

Érdekli a kávé gyártási folyamata? Akkor alkalomadtán nézzen be hozzánk, vállaltunk boltjába Modrán. Egy finom kávé mellett szívesen elbeszélgetünk az egész gyártási folyamatról: a zöld kávé érkezésétől kezdve egészen a pörkölésig. Mindemellett kóstolgathatja kávéinkat, és kiválaszthatja azt, amelyik a legjobban ízlik.

részletesebb kép az espresso készítéséről

Örülni fogunk, ha meglátogat minket!