Ebenica kávépörkölő

Amikor elhatároztuk, hogy saját pörkölőnk lesz

Mindent, amit csinálunk, igyekszünk következetesen csinálni. Másképp nem született volna meg pörkölőnk. A pörkölő kiválasztása az egyik legfontosabb döntésünk volt. Az idő múlásával azonban kijelenthetjük, hogy jó választás volt.

egy merőkanál feldolgozatlan zöld kávé

Hely, ahol a kávé születik

Minden kávépörkölő szíve a pörkölőgép. Nem is mi volnánk, ha nem lógnánk ki a “tömegből”. Éppen ezért a mi kávépörkölőnkben egyből két szíve van a pörkölőgép személyében! A kávét több mint négy évig a 800 kilogrammos Giesen gépen pörköltük az Önök számára, amelyet az általunk megadott méretek szerint készítettek el számunkra. Ám 2020 januárjában minden megváltozott. Ugyanis családunk egy új taggal bővült – a Giesen W45A géppel.

Az emberi tényezőt soha nem helyettesíthető, de a technika segítségével a pörkölés megkönnyíthető és segít állandó minőséget biztosítani.

Míg első pörkölőnkhöz csak laptop és egy irányítótorony tartozott, az új Giesen pörkölőgép egy igazi géppark. Andrej pörkölőnknek pörkölés közben működtetnie kell a szívóeszközt, a ciklont, az afterburnert és a destonert is. A különbségek Hedvig és Ágota között – ahogy Marek főnökünk családiasan hívja őket – természetesen a pörkölő dob térfogatában is megmutatkoznak. A kis pörkölőben egy adag esetében körülbelül 15 kilogramm kávét pörkölhetünk, nagyobb pörkölőben akár 45 kilogrammot is.

a fő pörkölő éppen ellenőrzi a pörkölt kávét

A haladó technikának köszönhetően a pörkölés folyamatán követni tudunk többféle tényezőt, mint például a pörkölés ideje, nyomás, a levegő hőmérséklete a dobban vagy akár a szemek hőmérséklete. A pörkölő minden tényezőt befolyásolni tud, így a kávé receptjét is meg tudja határozni.

A pörkölés minőségét sok külső tényező is befolyásolja, mint például a külső hőmérséklet, vagy éppen a levegő nedvessége. Ezért rendkívül fontos, hogy a pörkölés egész folyamata felügyelet alatt folyjon és felügyelet alatt folyjon és a megszokott legyen.

kávészemek kiengedése

Pillantson be a valódi kávé gyártásába

Érdekli a kávé gyártási folyamata? Akkor alkalomadtán nézzen be hozzánk, vállaltunk boltjába Modrán. Egy finom kávé mellett szívesen elbeszélgetünk az egész gyártási folyamatról: a zöld kávé érkezésétől kezdve egészen a pörkölésig. Mindemellett kóstolgathatja kávéinkat, és kiválaszthatja azt, amelyik a legjobban ízlik. Örülni fogunk, ha meglátogat minket!

részletesebb kép az espresso készítéséről