Az Ebenica kávé története

A minőség megérdemli, hogy értékelve legyen

Hogyan is kezdődik minden utazás? Önnel. Az Ön döntésével, ízlésével és elszántságával. Azzal, hogy Ön valójában milyen. Én olyan ember vagyok akinek elsődleges szempont a minőség. Meggyőződésem, hogy a jó dolgok megérdemlik, hogy kitartóan küzdjünk értük.

Szeretem a minőségi ételt és a minőségi italt. Sokszor foglalkoztatott ez a gondolat. Mivel nemzetközi cégeknél dolgoztam, sokat utaztam és mindenhol megkóstoltam a helyi specialitásokat. Leginkább a kávék érdekeltek, amelyek külföldön egyszerűen jobban ízlettek. Kivételesen a kisebb termelőktől származó kávék ízlettek leginkább szólítottak meg. Minőségi munkát végeztek és én ezt értékelem. Pontosan ezek a kisebb termelők inspiráltak engem is.

Úgy gondolom hogy egy szlovák kávé is tartozhat a legjobbak közé. Az inspiráció ötletté vált és ez volt az út kezdete. Ezután következett egy elszánt lélegzetvétel az első lépés megtétele előtt a hosszú, igényes munka útján.

Marek Fajčík a modrai központban

Minden lehetséges, csak kitartóan kell küzdeni érte

Mi a következő lépés akkor, ha elhatározza, hogy jó kávét szeretne készíteni? A megoldás: A jó kávé elkészítése.

Semmi sem történik magától. Semmi sem történik azonnal. Természetesen, a kávéról valamivel többet kell tudnia. Ha nincs otthon a témában, akkor utána kell olvasni. Szlovákiában nem találtam szükséges irodalmat, de mi akadályoz ebben az internet korában?

Az utam eleje a minőség felé a következően festett: én, egy nagy doboz könyv az Amazonról és hatalmas nagy tudásvágy a kávé iránt. És néhány kiváló ember az oldalamon.

részletesebb kép egy kézről és pörkölt kávészemekről

A kaland örömét jó megosztani

Ha a lelkesedés elég nagy, elkezd, hatalmas ereje van. Nagyon örülök, hogy ezt a lelkesedést a körülöttem lévő emberekre is át tudtam ragasztani

Feleségemmel a kezdetektől fogva végtelen ötleteléseket folyatatunk a kávéról, a testvéremmel együtt éltük át az első barista tapasztalatainkat.A szüleimet olyannyira érdekelte, hogy mindketten bekapcsolódtak a történésekbe. A kollégákban látni a tüzet, egy célt követünk, egy úton haladunk. Azt gondolom, hogy a sorsot csak nagy erőkkel lehet befolyásolni, de az, hogy a családom és a barátaim is mellettem állnak, igazán nagy szerencse.

A minőség felé vezető út igazi kaland, amit ahhoz, hogy igazán élvezni tudjunk, meg kell osztanunk másokkal is.

espresso készítése presszó kávéfőző segítségével

Álmaink megvalósítása felé vezető úton is önmagunk maradtunk

A ötlettől egészen az első termék eladásáig két év telt el.

Megalapítottuk első kávézónkat. Kicsi hely, négy asztallal. Az elején csupán pár vendégünk volt. Az ő felbecsülhetetlen észrevételeik és véleményeik, amelyek azonnali visszajelzés voltak a mi számunkra. Ez gyakorlati szempontból remek tapasztalat volt egy kávézó vezetésére nézve. Példa: amikor egy konkrét kávé professzionális elkészítését tanultuk, párszor megégettük magunkat a kávégéppel. Nem baj. Nagy terveknél számolni kell azzal, hogy párszor megégeti magát az ember.

Az ízek kialakulásánál mások is segítettek. Szakemberek, kávépörkölők és természetesen a vendégeink. Emberek egy csoportjának folyamatosan küldtünk kisebb mintákat, amelyeket kipróbáltak és így jutottunk el az eredményig.

a pörkölt kávé csomagolása ZIP LOCK záras csomagolásba

A végeredmény nemcsak a kávé- valamiben benne kell lennie. Kerestük azt a módot, hogyan csomagoljuk be a leghatékonyabban. Mértük a szemeket, speciális gép segítségével csomagoltuk, rányomtuk a címkéket. Mégha a lényeg a csomag belsejében van, mindig nagy figyelmet fordítunk a márkánk imidzsére. Nemcsak az ízek tökéletes összhangjáról szól ez, hanem egy brand kiépítéséről is.

A brand egyre ismertebbé vált. A cég egyre csak nőtt, magán-, céges-, hoteli-, kávézó-, vendéglátás szegmensben megnőtt a vásárlók száma.

Ugyanakkor a vállalat növekedésével nem feledkeztünk el a családi értékekről és ebben a szellemben viszonyulunk a munkatársainkhoz és vásárlóinkhoz egyaránt. Ezek nem üres szavak. Már az első karácsonyunkat sikeresnek mondhattuk, mivel mindannyian a cégben ajándékokat csomagoltunk a vásárlóinknak. Ettől fogva minden karácsony alkalmával több és több megrendelésünk volt. Határozottan megéri ez az érzés.

részletesebb kép egy tejes espressóról

Az eredményben visszatükröződik a hozzá vezető következetesség

A növekvő sikert szemlélni nagyon pozitív élmény volt. Amennyiben az ember a minőségre törekszik, az értékeléskor nagy elvárásokkal kell rendelkeznie. Ha kiváló minőségű terméket szeretne létrehozni, magas elvárásokat kell támasztania a termékkel szemben.

Ezért küldtem el titokban a kávéink mintáját az USA-ba, a Coffee Review-ba, amely világhírű kávéértékeléssel foglalkozik.

Az érzés, amikor a hihetetlen nagy elszántság és kitartó munka sikerré válik, elmondhatatlan. Mindhárom koffeines kávé – Ebenica Intensivo, Ebenica Harmonelle és az Ebenica Piano- 90 pontot kapott. Az Ebenica Gurmano végül 92 pontot kapott. Ez azt jelenti, hogy mind az aranyérmet szereztek, amelynek köszönhetően a 10 legjobb espresso kávé közé tartoznak.

Fokozatosan újabb vásárlókra tettünk szert és további országokba kezdtünk exportálni, mint Csehország, Ausztria vagy Szaúd-Arábia. Az egyik legtekintélyesebb borverseny, a Concours Mondial de Bruxelles partnerévé váltunk. Kávénkat már több államfő és híres személyiség is kóstolta.

Egy csésze cappuccino El Salvador kávéval

A saját út a helyes

Mindenkinek kívánom ezt az érzést. Ezért határoztam úgy, hogy megosztom Önnel az Ebenica történetét: lehet, hogy Önt is inspirálja majd. Lehet teljesen más célra. Merthát mindenkinek a saját útján kell járnia. Ha az utak különfélék is, a fontos dolgok nem változnak.

Ízvilág.

Ez a történet bizonyíték arra, hogy ha megálmodik valamit és teljes gőzzel beleveti magát annak megvalósításába, amit kitartó munka követ, hihetetlen dolgok történhetnek.

Ez a mi történetünk.

Az EBENICA kávé története.

a barista éppen kávét önt egy fehér csészébe

Ahhoz képest, hogy a rövid jelmondatok és néhány szóból álló üzenetek világát éljük, ez egy elég hosszú szöveg. Ha végigolvasta, akkor mostantól közénk tartozik. Azok közé, akik türelmesek, elszántak és tisztelik a minőséget. Olyasvalaki, akit érdekel a dolgok mögött álló történet, amelyet érdemes megismerni.

Örülök, hogy napról-napra többen vagyunk. A minőség mindig meghozza gyümölcsét azok számára, akik megdolgoztak érte.

a pörkölő tulajdonosának aláírása

Marek Fajčík