

A 7 leggyakoribb kérdés a kávéról
Tavaly sok kérdést küldtek nekünk kávéinkról, ezért kiválasztottuk a leggyakoribbakat.
Tavaly sok kérdést küldtek nekünk kávéinkról, ezért kiválasztottuk a leggyakoribbakat.
Melyik kávé a jobb: a single origin vagy a blend? Erre az egyszerű és gyakori kérdésre viszont sajnos nincs egyértelmű válasz.
A kávé pörkölése a kávéipar egyik legizgalmasabb mozzanata, általa ugyanis a zöld kávébabok pár perc leforgása alatt a csésze kincsévé válnak.
A „leforrázott” – szüleink és nagyszüleink generációjának a kávéklasszikusa. Vajon miben is különbözik a hagyományos török kávétól és hogyan kell megfelelő módon elkészíteni?
A kávécseresznye betakarítása után egy másik, nagyon fontos lépés következik – ezek feldolgozása. A kávé feldolgozásának számos módszere létezik, és most bemutatjuk Önnek a leggyakoribbakat.
Az angol pour over kifejezés nálunk az átcsepegtetett kávé megnevezését takarja. Viszont számos módszer létezik a filterkávé elkészítésére.
Végtelen számú kombináció és mindig ugyanaz az ital. Az ízesített eszpresszó kávé elkészítésében van néhány tényező, amelyek jelentősen megkeverhetik a kártyákat.
Minden kávénak megvan a maga egyedi íze, amelyet különböző tónusok és árnyalatok jellemeznek. Ezek az íz tulajdonságok természetesek a kávé számára, és számos tényező határozza meg őket.
A kávé többféle módon elkészíthető, miközben néhány módszer olyan idős, mint maga az emberiség. Viszont egynek sem sikerült olyan gyorsan meghódítania az kávérajongók szívét, mint az Aeropress-nek.
Az új év pörkölőüzemünkben nagy változást hozott! Gépparkunk új családtaggal bővült – megérkezett a Giesen W45A pörkölőgép. Ez a történet róla szól.
Gyönyörű minták és tökéletes szimmetria. A telt színek kontrasztja és lágy hab látható buborékok nélkül. Igen, a latte art-ról – a professzionális barisztikus művészetről van szó.
Mennyi kávéitalt lehet létrehozni eszpersszóból és habosított tejből? Többet, mint amit el tudsz képzelni! A legismertebb és egyelőre a legkedveltebb azonban kétségtelenül a kapucsínó.