Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

2023 ebenica

Az EBENICA COFFEE legnagyobb eredményei 2023-ban

2023-ban több tucat, sőt több száz apró pillanatért vagyunk hálásak, amelyek újra előre vittek bennünket az Ebenica pörkölőüzemében és a színfalak mögötti boszorkánykonyhában. Örömünkre szolgáltak a világdíjakon kapott elismerések, valamint azok a konferenciák, közös csapatépítések, kávékiállítások, ahol hozzánk hasonló lelkesedés kávérajongókkal találkozhattunk.

Nagyon örülünk azonban annak is, hogy 2023-ban ismét megnőtt az érdeklődés a kávénk iránt. Igyekszünk folyamatosan előre lépni és minden irányban fejlődni nemcsak önmagunk, hanem leginkább ügyfeleink kedvéért. Még mindig azt valljuk, hogy a kávékultúra mindent magában foglal a nyers kávébabtól kezdve, a lelkesedésünkön és a gondos pörkölésen át a csészékbe kerülő illatos, aromás, karakteres nedűig.

EBENICA Great Taste Modra

Be kell valljuk, hogy a cikk írása közben szó szerint fültől fülig ért a szánk. Az események forgatagában és a szürke hétköznapokon ember hajlamos könnyen elfelejteni minden jót, ami vele történt, ezért döntöttünk úgy, hogy a 2023-as évet kiemelkedő pillanataink összegzésével zárjuk. Tekintsd meg velünk a kisebb-nagyobb sikereket, amiket sikerült elérnünk, többek között neked is köszönhetően. Köszönjük!

A Great Taste és a Superbrands Awards díjjal bővült gyűjteményünk

Pörkölőnk kávéi 2023-ban is megerősítették kivételes minőségüket és ízüket. A rangos Great Taste nemzetközi versenyen idén 4 díjat nyertünk és megvédtük a Great Taste Producer címünket is. Nagyon elégedettek voltunk, mert ezt a díjat csak olyan cégek kapják meg, amelyek állandóan magas minőséget képviselnek és kivételesen ízletes kávékkal rendelkeznek.

A Great Taste és a Superbrands Awards

Az Ebenica kávék hagyományosan az eszpresszó kávék kategóriájában versenyeznek. Idén különleges kávékínálatunkból három kávé – az Ebenica Intensivo keverék, a Cuba Serrano Superior single origin kávé és a Ebenica Zero koffeinmentes kávé – kapott egy-egy aranycsillagot. Két arany csillagot, amelyek egy ezüstéremhez hasonlót jelentenek a rendkívül kivételes ízért, a kiváló Colombia La Secreta farmkávénk kapta meg.

 • Great Taste 2023 - 1 csillagCoffee Review 2013 - 90 pont
  egy csomagolás Intensivo kavé

  Intensivo

  Európa 10 legjobb eszpresszó kávéjának egyike földesebb, ám édes csokoládés-mogyorós ízzel.

  dohánydohány
  csokoládécsokoládé
  diódió
 • Great Taste 2023 - 1 csillagOrganic

  Cuba Serrano Superior

  Tökéletes, mogyorós-karamellás kávé sűrű cremával és a dohány keserű tónusával.

  diódió
  karamellakaramella
  dohánydohány
 • Great Taste 2023 - 1 csillagSwiss Water Process
  egy csomagolás Zero kavé

  Zero

  Ez az igazoltan koffeinmentes kávé biztonságos terhes és szoptató nők, valamint szívproblémákkal küzdők számára is.

  csokoládécsokoládé
  mogyorómogyoró
  gyümölcsgyümölcs

Megvédtük a Superbrands díjat is

Őszintén örültünk, hogy a 2023-as év egy újabb Superbrands-díjat jelentett EBENICA kávépörkölő manufaktúrának. Már tavaly is, amikor először elnyertük a díjat, elkezdtünk aktívan érdeklődni az iránt, hogy mit is jelent valójában a Superbrands cím, ki és milyen szempontok alapján ítéli oda.

A díjat csaknem 20 éve hozták létre Nagy-Britanniában, és fokozatosan terjedt el 5 kontinens 90 országában. A Superbrands díjat ma olyan különdíjként ismerik el, amely egységes kritériumok és módszerek alapján minden évben kiválasztja a legjobb, illetve a helyi piacon különleges pozíciót elfoglaló márkák legjobbjait. Köszönjük!

EBENICA Superbrands Award

Sok konferenciára vittünk kávét

Baristánk, Majo szereti nevetve elmondani, hogy 2023-ban tényleg felpörögtek az események, legalábbis ami a konferenciákon részvételt illeti. Az Ebenica kávék több tucat különböző konferencián és rendezvényen gondoskodtak a vendégek és előadók érzékeinek felfrissítéséről.

A barista egy kanna kávét tart a kezében

Jobb egyszer megkóstolni, mint százszor hallani róla. Az EBENICA COFFEE-nál mindig azt mondtuk, hogy a legjobb módja annak, hogy új vásárlót és gyakran új barátot is szerezzünk, ha hagyjuk, hogy megkóstolják a kávénkat. Ezzel együtt adjuk át neki az élményt és a hangulatot.

Majo Csicso

De nemcsak Majot, hanem az EBENICA COFFEE teljes csapatát áthatja ez a fajta lelkes hozzáállás, amelynek köszönhetően nem csak otthon, hanem sok más helyen is megkóstolhattátok az EBENICA kávét.

 Szakmai Napok

A szlovákiai konferencia 2 napja alatt több mint 2000 kávé (nagyjából 17 kg), 60 l tej és 120 l szűrt víz elfogyott. Sikeresen lebonyolítottuk a 2023-as Szakmai Napokat, ráadásul annyi ötletet és energiát gyűjtöttünk itt, hogy egész évre meríthettünk belőlük. A kávézás ezen az eseményen szívügyünk.

EBENICA Profesia Days

Drontex

A nagy drón rendezvény két napja alatt EBENICA kávét fogyaszthattak a Drontex konferenciára látogatók. A konferencia keretében Majo egy mini gasztro show-val kedveskedett a vendégeknek. A látogatók szeme láttára pörkölt és főzött kávét, valamint mesélt nekik a különböző pörkölési technikákról, a pörkölés folyamatáról és a pörkölő üzemünkről.

TREND konferencia

Bizton állíthatjuk, hogy a TREND konferenciák zászlaja alatt szervezett szakmai konferenciák és a hozzájuk kapcsolódó rendezvények is a kedvenceink közé tartoztak. Idén több rendezvényes is kellemesebbé tettük a kávészünetet. Majoval és az EBENICA kávéval találkozhattak a résztvevők például a Media Trends, a Women to Women konferencián és a rangos Trend Top 2023 gálán.

Az Egyenlő Fizetés Napja

Egy konferencia, amely felhívja a figyelmet a nemek közötti fizetési egyenlőtlenségekre. Nem közömbös számunkra ez a téma sem, ezért is örültünk, hogy részesei lehettünk az Action Women szervezet égisze alatt zajló Egyenlő Fizetés Napja konferenciának. Itt Majo több mint 600 kávét készített egy nap alatt!

Az Egyenlő Fizetés Napja

A személyre szabott kávés termékeket is magasabb szintre emeltük

Nálunk könnyedén találhatsz nagyon finom, frissen pörkölt kávéajándékokat, amelyek minden kávérajongó lelkét megörvendeztetik. Annak érdekében, hogy a karácsonyi ajándékozás élményét még inkább személyre szabjuk, idén valami újdonságot hoztunk.

A személyre szabott kávés termékeket

Színes papírszalag dísz minden ajándékcsomaghoz nyomtatható különböző nyelvi változatokban, de akár saját grafikával és szöveggel is. Emellett lehetőséget biztosítunk arra is, hogy más csomagok és ajándékok csomagolásához szöveget vagy logót adjunk hozzá, ezzel is egyedivé varázsolva az ajándékot.

Limited editions, amiket érdemes megkóstolni

Idén sem bíztunk semmit a véletlenre, és remek Limitált kiadású kávékat pörköltünk nektek. Mit értünk a limitált kiadás alatt? Jellemzően olyan kávékat találhatsz ebben a kategóriában, amelyek csak korlátozott mennyiségben kaphatók, esetleg csak bizonyos időszakokban. Az EBENICA COFFEE-nál odafigyelünk arra, hogy rendszeresen bemutassunk a különböző régiókból vagy gazdaságokból származó kávékat, kávékülönlegességeket is.

Limitált kiadású kávékat

Uganda Kabeywa

A téli, egész pontosan februári Limitált kiadású kávénk egy úgynevezett mikrolot volt, vagyis egy kisebb termőhelyről származó, kiváló adottságokkal rendelkező kávé. Az Uganda Kabeywa csak korlátozott mennyiségben kapható.

Indonézia Trenggiling

Bevalljuk, elég sokáig kerestük a tavaszi Limitált kávénkat, mert a gyümölcsös jegyeket felvonultató Uganda után valami „hagyományosabbat” szerettünk volna kínálni, hogy kedveskedhessünk azoknak a kávéfogyasztóknak, akik szeretik az alacsonyabb savtartalmú kávékat. Szerencsére az Indonézia Trenggling tökéletes választás volt.

Colombia Felice Medellin

Nyári limitált kávénk egy 100% arabica volt, aminek már a nevében is benne van a boldog (felice) szó. Nemcsak azoknak tetszett, akik még emlékeztek a Colombia Felice Medellin kávénkra. Ízében nagyon hasonlít rá, de ez egy olyan kávé, amely a Risaralda régió kevésbé frekventáltabb területéről származik.

Blend XIV

Az idei születésnapi keverék, amelyet kifejezetten a 14. születésnapunkra készítettünk, az intenzív ízű eszpresszókávék szerelmeseit örvendeztette meg. Egy csésze ebből a nedűből jellegzetes keserű kakaós tónusokat rejt, a vörös grapefruit lédús vonásai és a nádcukor karamellre hajazó édessége kíséretében.

Peru Chanchamayo

Szinte magától értetődő, hogy az idei év utolsó Limitált kiadása a tavaly karácsonykor hihetetlen népszerűségnek örvendő Peru Chanchamayo lesz. Népszerűségét mi mutatná jobban, mint az, hogy mindössze 4 héttel azután, hogy elkezdtük árulni, még több kávébabot kellett vásárolnunk.

Új kollégák érkeztek az EBENICA COFFEE-hoz

Minden év változást hoz, és őszintén örültünk, illetve vártuk azokat, amelyeken 2023-ban keresztülmentünk. Szeptemberben csapatunk két új taggal bővült: Mónikával és Simuval, akik Miška után átvették a digitális marketing feladatokat.

Új kollégák érkeztek az EBENICA COFFEE-hoz

Mindketten kávérajongók, akik egy kicsit közelebb szeretnék hozni a kávé világát a vásárlókhoz, kávérajongókhoz. Az érdekességekkel teli blogcikken, a közösségi oldalakon közzétett bejegyzéseken és hírleveleken keresztül olyan kávéval kapcsolatos témákat emelnek napirendre, amelyekre talán nem is gondoltál. E tekintetben is nagyon várjuk a 2024-es évet, hiszen sok új, izgalmas kihívás áll előttünk.

Specialty
kávé

Friss
pörkölés

Világszínvonalú
elismerések

Expressz
kézbesítés