Indonéz arabica különösen gazdag ízzel
Az idei második limitált kiadásunk a gyümölcsös Uganda után egy teljesen más ízprofilú kávé lett.
A veszélyeztetett Indonéz tobzoskára utaló egzotikus név ellenére az Indonesia Trenggiling érdekes lehet a hagyományos kávé rajongói számára is, akik az édeskés-keserű ízjegyeket és az alacsony savasságot kedvelik.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy az íze unalmas és hétköznapi lenne, sőt, épp fordítva. Bőséges, gazdag ízprofilja van, melyet a Szumátrán, Jáván és Sulawesi-ben történő egyedi termesztési körülményeinek, a vizes feldolgozásnak és a szemek gondos válogatásának köszönhet.
Eszpresszóként kezdeti virágos tónusokkal lep meg, melyet édes, erősen csokoládés íz követ. A kávé testes, különösen alacsony savasságú és tartós keserű, dióra vagy mandulára emlékeztető utóíze van, izgalmas karakterét a fahéj tónusai egészítik ki.
Érdekelne, hogyan termesztik és dolgozzák fel, valamint hogy milyen ízű az Indonéz kávé? Olvass bele új blogbejegyzésünkbe!