Ōrūlūnk a sikerūnknek a Great Taste 2019 veresenyen

Idén először vettūnk részt az egyik legnagyobb nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Great Taste-en.

Eljött az idő ismét letesztelni kávéinkat

A Coffe Review-n elért sikerūnktől már hihetetlen 6 év telt el. Szándékunk állandóan fejlődni és kávéink minőségét tesztelni azonban évek után sem változott. Ez az, amiért azt mondtuk, ezúttal szerencsét próbálunk az egyik leghíresebb gasztronómiai versenyen – a Great Taste-en, ahol ételeket és italokat értékelnek a világ minden tájáról.

Great Taste 2019 tanúsítványok

Hosszú, több hónapos várakozás után az eredmények végre a kezūnkben vannak: három kávénk nyert díjat eszpresszó kategóriában! Mindegyik kapott 1 csillagot, amely a Great Taste versenyen egyenlő egy bronz éremmel, melyet az “egyszerűen kiváló termék fantasztikus ízzel” kapja.

A Great Taste versenyen díjazott kávéink

A Great Taste zsűrije két keverékūnket értékelte “bronz” csillaggal – Harmonelle és Gurmano – amelyek ūgyfeleink kōrében a legkedveltebbek kōzé tartoznak. Ezen kívūl egy csillaggal értékelték Brasil Santo Antônio single  kávénkat, melyet a Limitált kiadáson belūl meg lehetett kóstolni.

Ebenica Harmonelle tanúsítvánnyal

Ebenica Harmonelle

latin-amerikai és afrikai kávéfajták Arabica keveréke

Kellemes, szép nagyobb szemes sötétre pörkölt blend, amelyek felületén finom olajok láthatók. Illatában érezni a levendulát. Tökéletes crema. Az édes és gyümölcsös tónusok gyönyörű feloldódása és harmóniája. A kiegyensúlyozott végkifejletben érezni az eddig rejtőzködő étcsokoládé ízét. – Great Taste 2019 zsűri értékelése

Ebenica Gurmano tanúsítvánnyal

Ebenica Gurmano

latin-amerikai Arabica és az ázsiai Cherry Robusta keveréke

Egységes, sötétebb blend kellemes teljes cremával. Ízében felismerheti az igazi étcsokoládé tónusait, melyek felszabadulnak a szájban. Keserű ízvilág, ami annyira jellemző a robustára egy csöppnyi meleg tej hozzáadásával eléri a csokoládé krémes jellegének lágyságát. – Great Taste 2019 zsűri értékelése

Brasil Santo Antônio tanúsítvánnyal

Brasil Santo Antônio

latin-amerikai Arabica és az ázsiai Cherry Robusta keveréke

Jól pörkölt kávészemek többféle árnyalatban. Nagyon érdekes brazíliai kávé bogyós gyümölcsök meglepő tónusaival. Illatos és gyümölcsös, aromájában a fekete áfonya dominál. A száraz feldolgozásának (natural) köszönhetően a gyümölcsös tónusokban érezni a narancs csábítóan édes utóízét. – Great Taste 2019 zsűri értékelése

A Great Taste versenyről

A Great Taste az egyik legnagyobb és legelismertebb akkreditációs program, amelyben a világ minden tájáról származó ételeket és italokat minőségileg értékelnek. Minden évben több ezer terméket kóstolnak meg és értékelnek, ez alapján osszák ki a Great Taste díjat, más néven a gasztronómiai Oscar-t. Ebben az évben is a tōbb mint 500 tagú zsűri értékelte a termékeket, voltak köztūk gasztronómiai kritikusok, főszakácsok, élelmiszeripari szakemberek, újságírók, valamint a kereskedelmi és éttermi szektor képviselői.

Great Taste zsűri

Idén a Great Taste-ben 12 772 termék volt értékelve tōbb mint 100 ország terūletéről. Az értékelés több helyen zajlott Anglia terūletén és összesen 75 napot vett igénybe. A zsűri tagjai 3-4 csapatra voltak osztva, az összes élelmiszert vakon tesztelték– a termék neve, márkája vagy a csomagolás ismerete nélkül. A zsűriben a bírókkal egyūtt hivatásos írók és gasztrokritikusok is ūltek, akiknek szerepe az volt, hogy felírják a bírók értékelő megjegyzéseit így létrehozva a versenytermék végső értékelését.

Megkóstolta már díjnyertes kávéink valamelyikét?

 • Harmonelle

  Egyedien kiegyensúlyzott espresso kávé frissítő virágtónusokkal és lenyűgöző ízzel.

  csokoládécsokoládé
  diódió
  borbor
  3 810 Ft
 • Gurmano

  Kávékeverék, amely tetszését a csokoládés-mazsolás ízével és a finom virágos tónusaival nyeri el.

  csokoládécsokoládé
  diódió
  mazsolamazsola
  3 170 Ft