Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

részletes kép az amerikai zászlóról

Az Ebenica szerencsét próbált Amerikában. Ott azt mondták: WOW!

Tudjon meg többet arról, hogy a szlovák kávé hogyan tündökölt a tengeren túl a Coffee Review versenyen.

A Coffee Review versenyen elért szlovák kávé fantasztikus sikeréről

A rangsoroknak és az egészséges versengésnek megvan a maga helye a kávé illatos világában is. 2013-ban úgy döntöttünk, kipróbáljuk, hogy az Ebenica kávé megállja e a helyét a nemzetközi konkurenciával szemben is. A legnevesebb szakembereknek kellett ezt eldönteniük, akik az amerikai Coffee Review szakértői. Hittünk abban, hogy nem veszik el a világban, de a végszó még bennünket is meglepett. Az EBENICA a 10 legjobb európai espresso kávé közé nyert besorolást!

Ez már egy figyelemre méltó eredmény, főleg, ha elismert forrásból származik. A majdnem két évtized alatt a Coffee Review kávéértékelő verseny befolyásos nevet szerzett magának. Ma már az egész kávéipar figyelmesen figyeli és a verseny eredményei szerint vásárolja fel a világ legjobb kávéit. A pontozási rendszert ismerjük a bor értékelésénél is, amely 100 pontos skálájú.

Talán azt kérdezik, hogy a kóstolók elég objektívek tudnak-e lenni, hiszen ahogy mondani szokás: száz féle ember száz féle ízlés. A Coffee Review-en minden egyes mintát egy többtagú komissió értékel. És mindjárt többször, hogy az éppen uralkodó kedvüknek a hatása ne legyen az eredményre befolyással. „Vak tesztről“ van szó, tehát az értékelő nem ismeri az éppen kóstolandó kávé gyártóját. Megfigyelik a kávészem kinézetét, aromáját, a kávé ízét és utóízét vagy a kávé és a tej vegyületét. Minden egyes szempontot pontoznak, majd a végén az átlag pontszámból születik az eredmény. A 90 és több pontos kávék arany medált szereznek.

Hogyan végeztek a Coffee Review-en a mi kávéink?

Az EBENICA az espresso és elkészítése kategóriában mindhárom espresso kávéjával aratott. A komissió összes igényes ízlelőbimbójának kedveztünk. Az INTENSIVO a markáns ízével és utóízével hívta fel magára a figyelmet, a PIANO jobban vegyült a tejjel, míg a HARMONELLE kiegyensúlyozott eredményt ért el. A végleges 90 pontos pontozás mindegyiket a csúcs kávék közé emelte. Összehasonlításképpen, az idei maximális pontszám 92 volt.

 • TOP 1 - 2023Great Taste 2023 - 1 csillag
  egy csomagolás Intensivo kavé

  Intensivo

  Európa 10 legjobb eszpresszó kávéjának egyike földesebb, ám édes csokoládés-mogyorós ízzel.

  dohánydohány
  csokoládécsokoládé
  diódió
 • Great Taste 2019 - 1 csillagCoffee Review 2013 - 90 pont

  Harmonelle

  Egyedien kiegyensúlyzott eszpresszókávé frissítő virágtónusokkal és lenyűgöző ízzel.

  csokoládécsokoládé
  diódió
  borbor
 • Coffee Review 2013 - 90 pont

  Piano

  Egyedi 100%-os arabica keverék, amely a kellemesen gyümölcsös és mogyorós-csokoládés tónusaival szólít meg.

  mogyorómogyoró
  csokoládécsokoládé
  gyümölcsgyümölcs

Az Ebenica Kávé Európa legjobbjai közé tartozik!

Egyetlen márka három kávéja az európai TOP 10-ben – ekkora sikert még a környéken nem ért el senki. Az Ebenica így az Illy kávét is megelőzte, amely olasz márka nagy múltra tekint vissza. Három kávéval még az orosz Soyuz Coffee Roasting-nak sikerült bekerülniük Kaliningradból, akik Putinnak is szállítanak a kávéjukból.

Az egyediségéhez még az is hozzátesz ehhez a csodás eredményhez, hogy csupán két évvel a piacra lépésünk után értük el. Relatív rövid időről van szó, amely fáradhatatlan munkával, türelmes próbálgatásokkal és tanulással telt el. A díj ösztönző a számunkra, mérföldkő a minőséghez vezető úthoz. Ami lényeges, a szakemberek figyelmét felhívtuk egy kicsi ország kávéjára, ahol az emberekből nem hiányzik a nagy elszántság. Amerika felfedezte az Ebenicát, Ebenica pedig felfedezte Amerikát – és a világ más szögleteit is, mint például Saud-Arábiát. Sőt, időközben a Concours Mondial de Bruxelles legtekintélyesebb borverseny partnerei is lettünk.

Ugyanúgy örömmel tölt el és motivál, hogy az EBENICA-nak egyre több rajongója akad az emberek között. Azt a minőséget, amelyet a szakemberek elismernek, egy kéznyújtásnyira megtaláljuk otthon, Szlovákiában. Nyerjen örömet és ízlelje meg a tökéletesen hangolt ízvilágot!

Specialty
kávé

Friss
pörkölés

Világszínvonalú
elismerések

Expressz
kézbesítés