Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

a négy győztes kávé a Great Taste 2020-on

Great Taste 2020: kávéink ismét a győztesek között

A tavalyi sikerünket a Great Taste nemzetközi gasztronómiai versenyen sikerült idén is megvédenünk. Ez esetben mind a 4 bejelentett eszpresszó kávénk díjat nyert.

Négy győztes eszpresszó kávénk van!

A Great Taste, a világ legmegbízhatóbb nemzetközi gasztronómiai versenye kihirdette 2020 győzteseit. 106 ország 12 777 versenyterméke között négy kávénk is díjnyertes lett, melyből egy kávé 2 csillagot és 3 kávé egy-egy arany csillagot szerzett. Így sikerült nemcsak megismételni, hanem felülmúlni a tavalyi sikert.

Andrej, a pörkölőnk, a győztes kávékkal

Két győztes kávé keverék

Az egyik legkedveltebb keverék – Ebenica Intensivo – 2 gyönyörű csillagot szerzett, melyet a „kiváló és elváráson felül ízletes termékeknek” ítélnek oda. Az ezüstérem ezen formáját az esetek többségében a bejelentett termékek kevesebb, mint 10%-nak ítélik oda. Ebben az évben 1 294 termék kapta meg a két csillagot, abból csak 40 eszpresszó kávé.

Másik keverékünk, mely az idei Great Taste versenyről győztes csillaggal tért vissza, az Ebenica Duetto – az Arabica és Robusta ízletes édes keveréke. Idén a szakértői zsűri 3 818 „fantasztikus ízű, ízletes terméknek” ítélte meg az egy csillagot, mindezek mellett a szemes eszpresszó kávé kategóriában csak 70 termék kapta ezt meg.

kávé csomagok egy zöld kávéval teli zsákban

Ebenica Intensivo

keverék dél-amerikai, ázsiai és afrikai kávéfajtákból

Gazdag crema, nagyon könnyű megragadni a csokoládé krém és az aromás juharszirup tónusait – a fa és a fűszerek tónusai nagyon csábító csésze kávét hoznak létre. Sok földes, fás íz egy jó adag, de nem túl erős keserűséggel. Egy kis savassággal kiegyensúlyozott édesség, nagyon gazdag pörkölésprofil, lekerekített, hosszantartó utóíz. Nagyon jó pörkölésprofil és az ízek összesített kombinációja.

A Great Taste 2020 zsűri értékelése
sűrű kávé crema részlet

Ebenica Duetto

keverék dél-amerikai és ázsiai Arabica és Robusta kávéfajtákból

Gyönyörű, sűrű crema és a vanília, csokoládé és pörkölt dió csábító illata. Jó kezdeti keserűség, erős csokoládé jelleg, még több édes, sült dió, de kiegyensúlyozott savasság és kellően tartós utóíz. Szépen kiegyensúlyozott, kellemes ízprofilú pörkölés.

A Great Taste 2020 zsűri értékelése
díjazott single Ebenica kávék

A Limitált kiadás kávéi is élvezik a győzelmet

A Great Taste versenybe bejelentettük a Limitált kiadás utolsó két kávéját. Ugyanis mindkettőt tervezzük bevonni az állandó kínálatba. Az édes organikus Guatemala Acatenango a karamell, édes mandarin és keserű csokoládé tónusaival a zsűritől bronzérmet kapott egy csillag képeben.

Hasonlóan sikeres volt az aktuálisan Limitált kiadású El Salvador La Joya a kakaó jellegzetes telt ízével, melyet a vanília finom aromája és az édes citrusfélék tónusai egészítenek ki. Mindkét kávé magas cupping pontszámmal rendelkezik, ami kétségkívül hozzásegítette ezt a két 100 %-ban Arabica single kávét a győzelemhez.

az eszpresszó kávé telt színű crema-ja

Guatemala Acatenango

Single 100 %-ban Arabica kávé Caturra és Catuai kávéfajtákból

Az édes mandula felismerhető aromája a karamell és vanília tónusaival kiegészítve. Kezdetben sok lédús savasság kis keserűséggel, gyümölcsös jellemmel és letisztult lezárással az étcsokoládé és bors tónusaival. Lekerekített ízprofil, jó mélységű aromával – nagyon kellemes, egészen könnyű kávé.

A Great Taste 2020 zsűri értékelése
díjazott egyfajta Ebenica kávék

El Salvador La Joya

Single 100 %-ban Arabica kávé Red Bourbon kávéfajtából

Az aromában érezni a gyümölcsösséget egy csipet vaníliával és csokoládéval a mélység kiegészítésére, valamint elegendő mennyiségű crema-val. Magával ragadó bevezető íz kellemes savassággal és keserűséggel. Az íze lágy, gyümölcsös, vaníliás tónusokat és egészében véve lekerekített érzetet és jó hosszú utóízt hagy maga után.

A Great Taste 2020 zsűri értékelése
a zsűri elhelyezése a COVID 19 óvintézkedésein belül

Great Taste a korona idején…

A jelenlegi COVID 19 helyzet megnehezítette az egyes termékek értékelését is. Míg tavaly a zsűri több mint 500 szakemberből állt, idén az egyes versenytermékeket mindössze 114 zsűri értékelte. Az értékelés kétféleképpen zajlott: távoli értékelés és helyszíni értékelés a zsűritagok közötti kötelező távolságok betartása mellett. 1994 óta először, amikor a Great Taste verseny alakult, valóban egyedülálló intézkedésekről volt szó, ami végső soron nem befolyásolta az értékelt termékek számát.

Specialty
kávé

Friss
pörkölés

Világszínvonalú
elismerések

Expressz
kézbesítés