Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

férfi pizsamában alacsony koffeintartalmú kávét szürcsölgetve

Forró ÚJDONSÁG: alacsony koffeintartalmú Ebenica Siesta

A kávé hatásairól több száz könyv és tanulmány írt már. Mostanra már biztosan tudni, hogy a kávé jót tesz az emberi egészségnek.

Amint azt Ing. Jarmila Kabátová életmód specialista is mondja: „A kávéra mára már úgy tekintenek, hogy nem ártalmas, sőt jót tesz az ember egészségének, mindez pedig annak köszönhető, hogy csaknem 200 olyan anyagot tartalmaz, amely az ember egészségére és szervezetére pozitívan hat.” Vannak köztünk olyan emberek is, akik a kávét különböző okokból nem ihatják és vigyázniuk kell, hogy ne kerüljön a szervezetükbe koffein.

Éppen ezért hoztuk a piacra a Siestát – alacsony koffeintartalmú kávét.

Siesta kávé a lenyugvó nap fényében

Miért hoztunk létre egy alacsony koffeintartalmú kávét?

Az egyik fő motivációnk az volt, hogy kedvezzünk azoknak az embereknek is, akik egészségügyi okokból – vagy diagnosztizált vagy szubjektív – nem fogyaszthatnak klasszikus koffeines kávét. Főleg azokról az emberekről van szó, akik szív- és érrendszeri betegségben szenvednek, a terhes és szoptató nőkről vagy azokról, akik másként érzékenyek a koffeinre.

Az átlagos egészséges ember számára a koffein teljesen biztonságos. Mégis vannak köztünk olyan emberek, akik a kávét imádják, de nem ihatnak meg annyit, amennyit szeretnének, vagy a fogyasztását nagy mértékben korlátozniuk kell.

Marek Fajčík

Az alacsony koffeintartalommal rendelkező kávét azok is értékelni fogják, akik naponta több kávét elfogyasztanak, vagy akik szívesen megisznak egy csésze kávét akár este is. Nem utolsó sorban az Ebenica Siesta minden gurmán és innovatív vásárló számára is megfelelő választás.

alacsony koffeintartalmú Siesta kávé a konyhapulton

Alacsony koffeintartalmú Siesta, összetétele és íze

Az Ebenica Siesta 100%-ban Arabica, amely koffeines és koffeinmentes kolumbiai kávéból készült. Első látásra nem hagyományos kombináció, de az íze szinte semmiben sem különbözik a klasszikus koffeines kávétól. A Siesta tökéletes összjátékot hozott össze, ahol az aroma és az íz játsszák a főszerepet. Erős tónusú mandula íze megtoldva egy kis gyümölcsösséggel, ahol a mandarint és az édes melaszt érezni.

stilizált fotó a kávéról

Amikor a kávé finom és egészséges is egyben…

Mindent amit csinálunk, próbáljuk a legjobban csinálni, ahogyan csak tudjuk. Ez nem csak a végleges eredményre érvényes, mint az espresso vagy a latte art, hanem mindenre, ami mögötte van – tehát a kávészemek kiválasztásától egészen a pörkölésig. Pont ezért a Siestában megtalálható koffeinmentes kávé, ugyanúgy mint a koffeinmentes Ebenica Zero-ban, svájci vízi procedúrával van kezelve, amely nagyon kíméletes és az egészségre nem ártalmas.

A svájci vizes módszer a kávé koffeinmentesítésére a legtisztább technológia a koffeinmentes kávé elkészítésére, mivel szén-dioxid vagy más organikus oldószer és kémiai anyag (mint pl. az etil-acetát vagy klór-metán) nélkül történik.

Jarmila Kabátová

A Siestát elküldtük az akkreditált ALS SK laboratóriumba, ahol a különböző mikrobiológiai mutatókon kívül mérték a koffeintartalmat is. Megmutatkozott, hogy az Ebenica Siesta fele annyi koffeinnel rendelkezik, mint az átlagos koffeines Arabica kávé és ¾ kevesebb koffeinnel mint a Robusta. Összehasonlításképpen: Az Arabica kávé 1 – 1,5 % koffeint, a Robusta 2,1 – 2,7% koffeint és az alacsony koffeintartalmú Siesta csak 0,58 % koffeint tartalmaz.

egy csésze alacsony koffeintartalmú Siesta kávé

Kevés kávé, sok antioxidáns

A tesztelés során szintén megtudhattuk, hogy az Ebenica Siesta nagyon sok polifenolt tartalmaz – az egészségre jó hatással bíró antioxidánst, amely cukorbetegség, rák, csontritkulás és szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében segít. Amint az Jarmila Kabátová is magyarázza: „A Polifenol a kávéban hasonló hatással bír az egészségre, mint a z0ld teában és a piros borban található anyagok.”

Inni vagy nem inni? Ez itt a kérdés

Egy klasszikus espresso elkészítéséhez átlagban 8g kávét használunk fel. Az alacsony koffeintartalmú Siesta kávéból egy ilyen adag csak 47,88mg koffeint tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy ha egész nap csak Siesta kávét fog inni, akár 8 kávét is megihat és még mindig nem haladja meg az ajánlott napi koffeinadagot. Fantasztikus nem?

Így ha imádja a kávét és nagyon gyakran is issza (úgy mint mi), az Ebenica Siesta a legjobb választás az Ön számára.

Specialty
kávé

Friss
pörkölés

Világszínvonalú
elismerések

Expressz
kézbesítés