Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

5 kávéital nyárra!

A közelgő nyárra való tekintettel úgy döntöttünk, bemutatjuk pörkölőnk kedvenc kávéitalait és elkészítésüket!

Kevert kávéitalok, melyeket muszáj kipróbálnia!

Nyár van, éppen hazaérkezett munkából, végre jön a jól megérdemelt nyugalom és az egyetlen dolog, ami a tökéletességhez hiányzik egy jó kis frissítő kávéital. Éppen ezért készítettünk el Önöknek 5 kiváló nyári kávéital receptet, melyeket könnyen elkészíthet otthon is és a kellemesen frissítő hatásuk mellett fel is pörgetik egy kicsit. Lássuk hát őket!

1. Cold brew – hidegen lúgozott kávé

coldbrew

A cold brew-hoz szükségünk lesz:

  • kávé – a mi választásunk a Kenyu Tekangu Tegu
  • szűrt víz – hideg vagy szobahőmérsékletű
  • zárható edény, illetve olyan, melyet le tudunk fedni.
  • papírfilter

Cold brew – elkészítés:

1. A kávét frissen zsemlyemorzsa finomságúra daráljuk. Lemérjük a szükséges kávémennyiséget: a cold brew 1:10 arányban készül, tehát 1g kávé 10ml vízhez.

2. A lemért, frissen őrölt kávét beszórjuk az edénybe, beleöntjük a vizet majd jól megkeverjük. Ezután már csak lefedjük, hűtőbe tesszük és 12-18 óráig hagyjuk lúgozódni.

3. Ezután kivesszük a kávét a hűtőből, átszűrjük papírfilteren és felszolgáljuk: tisztán, jéggel, cukorral vagy egy kevés tejjel – csakis Önön múlik.

 2. Espresso tonic – a kávé és a tonik frissítő keveréke

espresso tonic

Az espresso tonic-hoz szükségünk lesz:

  • eszpresszó – mi az El Salvador La Joya-t ajánljuk
  • tonik – ha csak lehet, valami jobb fajta
  • citrus – narancs vagy lime jó lesz
  • jég

Espresso tonic – elkészítés:

1. A jeget a pohárba tesszük, hogy jól lehűljön, majd ráöntjük a tonikot.

2. Elkészítünk egy friss eszpresszót, melyet egy kávéskanálon levezetve egyenesen a tonikba öntünk.

3. Végül feldobjuk pár csepp friss narancs- vagy limelével, ha bio minőségben van, akár egy csík narancs- ill. limehéjat is beletehetünk.

 3. Affogato – egy felpörgető kávésdesszert

affogato al cafe

Az Affogato-hoz szükségünk lesz:

  • eszpresszó – ezesetben a Duetto-t választottuk
  • vaníliás fagylalt

Affogato – elkészítés:

1. Elkészítés előtt a poharat, amelyben az affogato-t elkészítjük betesszük lehűlni a fagyasztóba.

2. Majd 1-2 gombóc fagyit teszünk a pohárba, illetve többet, ha úgy tartja kedvünk ;-).

3. Elkészítünk egy friss eszpresszót vagy doppio-t, megint igaz, hogy mindenki saját preferenciája szerint, majd ráöntjük a fagyira. 

4. Jeges Majo – jeges kávé kardamommal

Jeges Majo

A jeges Majo-t French presszen készítjük a következő alapanyagokból:

  • Brasil Santos kávé
  • lehűtött zsíros 3,5 %-os tej
  • kardamomos nád- ill. barnacukor
  • jég

Jeges Majo – elkészítés: 

1. Előkészítjük a pohárba a jeget és hagyjuk lehűlni a poharat.

2. 1-2 kanál kardamommal kevert barnacukrot teszünk a French press-be, majd a tejet és a kávét.

3. Bezárjuk a French press-t, a dugattyú ütemes mozgatásával felhabosítjuk, majd jégre öntve felszolgáljuk.

 5. Tropicalia – rumos-kávés egzotikus ital

tropicalia drink

A Tropicalia-hoz, melyet shaker-ben készítünk el szükségünk lesz:

Tropicalia – elkészítés:

1. Előkészítjük a pohárba a jeget és hagyjuk lehűlni a poharat.

2. Beleöntjük az összes hozzávalót egy shaker-be, majd 20 másodpercig rázzuk, hogy jól összekeveredjenek.

3. A lehűtött pohárba tálaljuk extra jéggel, fém vagy üveg szívószállal, esetleg egy szelet gyümölccsel.

Kedvenc kávéink nyári italokba

Specialty
kávé

Friss
pörkölés

Világszínvonalú
elismerések

Expressz
kézbesítés