Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

peru chanchamayo receipe

Mennyei karácsonyi kávés szelet, amiben a Peru Chanchamayo kávé játssza a főszerepet

Karácsonykor pompás édességek és desszertek kényeztetik az ízlelőbimbókat, szinte nincs is olyan család a földön, ahol ne tudnának legalább 1-2 legendás süteményt feleleveníteni a régi idők meghitt ünnepeiből. Most hoztunk neked egy olyan receptet, ami kicsit túlmutat a hagyományos bejgli, zserbó és kalács kombináción és a kávé, a fahéj és a karamell mennyei illatával, valamint a kávé és a csokoládé karakteres ízével ízesíti meg az ünnepet. Vigyázat! Ebből a süteményből ajánlott egyből dupla adaggal készülni!

Akár a karácsonykor is élvezettel, lelkesen sütők-főzők táborába tartozol, akár a titkos sütievés a kedvenc hobbid, garantáljuk, hogy a limitált kiadású Peru Chanchamayo kávé fűszeres karakterével készült kávés sütemény lesz az új családi kedvenced. De ezen nincs is csodálkoznivaló, hiszen kellemes csokis-kávés élményben lesz része mindenkinek, aki elkészíti és megkóstolja ezt az ínycsiklandó édességet.

A karácsonyi süti végül is olyan titkos öröm, ami hozzátartozik az év legszebb ünnepéhez. Ahogy például Kevin nélkül sincs karácsony, idén a Peru Chanchamayo kávé nélkül sem lesz az igazi, ezt garantáljuk.

A finom illatú csokoládé, karamell és fahéj telt ízével az érzékeket szinte megrészegítő perui kávé már több éve elválaszthatatlanul kötődik a karácsonyi időszakhoz. Most más formában élvezheted az ünnepeket a kávé különleges ízével. Ez az egyszerű, de nagyszerű kávés sütemény desszertvillára méltó dísze lesz az ünnepi asztalnak.

Így készül a Peru Chanchamayo kávés szelet

Hozzávalók (35-40 db):

A tésztához:

  •  270 gramm sima liszt
  •  ½ teáskanál sütőpor
  •  25 gramm Peru Chanchamayo őrölt kávé
  •  45 gramm minőségi kakaó
  •  160 gramm porcukor
  •  120 gramm lágy vaj
  •  1 tojás
  •  4 cl kávélikőr (tetszés szerint is adagolható)

A díszítéshez:

  • 120 gramm fehér csokoládé
  •  fagyasztva szárított gyümölcs, kesudió, reszelt étcsoki, kávészem (ízlés szerint)

Elkészítés:

A kávés sütemény elkészítéséhez először egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a sima lisztet a sütőporral, ehhez adjuk hozzá az őrölt Peru Chanchamayo kávét és a minőségi kakaót. Keverjük addig, amíg a keverék tökéletesen és egyenletesen el nem vegyül egymással.

Karácsonyi kávé tészta laza hozzávalók
Karácsonyi kávé tészta laza hozzávalók Peru Chanchamayo

Egy másik, lehetőleg az előzőnél nagyobb tálban keverjük habosra a puha vajat a porcukorral. A tojást és a szobahőmérsékletű kávélikőrt óvatosan keverjük hozzá a keverékhez, majd az egészet alaposan keverjük össze.

Karácsonyi kávé sütemény folyékony összetevők
Karácsonyi kávés sütemény vaj cukorral
Karácsonyi kávé sütemény kávé likőr

Ezután a száraz hozzávalókat fokozatosan – fontos, hogy nem egyszerre, hanem kisebb adagokban – adagoljuk hozzá a nedves hozzávalókhoz és keverjük addig, amíg egy sűrű, szinte gyúrható állagot kapunk. Ha nem állna össze a tészta és továbbra is hozzátapad a tál széléhez, adjunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztát ezután 15 percig hűvös helyen hagyjuk, hogy összeérjenek a hozzávalók.

szemes kávé keverése
kávébab tészta

Ezután sütőpapírral bélelt tepsire kisebb, kb. 3-4 cm átmérőjű kerek szeleteket vágunk a rúddá formázott tésztából, de stílusosan akár kisebb kávészemeket is formázhatunk belőlük. Javasoljuk, hogy áztasd hideg vízbe a kezedet, úgy kevésbé fog hozzájuk ragadni a tészta formázás közben. A karikákat vagy kávészemre formázott édességeket helyezzük egymástól megfelelő távolságra a tálcára, sütés közben kicsit meg fog nőni a térfogatuk.

sütőpapír
Karácsonyi kávé sütemény

Az így előkészített szeletek közepét fogpiszkálóval a közepébe nyomkodjuk, majd 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Vigyázz rájuk, figyeld a sütési folyamatot. Az viszont ne érjen váratlanul, amikor a kávé– és karácsonyillatú sütemény illatát először megérzed.

szemes kávé elkészítése
Karácsonyi kávés tészta fogpiszkáló

Miután megsült a kávés sütemény, hagyd kihűlni, de nyugalom: addig sem fogsz unatkozni! Mialatt hagyod pihenni az édességet, olvaszd fel egy tálban a fehér csokoládét. Ezután a kihűlt kávés szelet felét félig mártsd bele a csokoládéba, utána ízlés szerint díszítheted. Akár kis cukorgyöngyöt is szórhatsz rá, stílszerűen egy kávészemet is nyomhatsz az olvadt fehércsokiba díszítés gyanánt, de a kesudió, a liofizált gyümölcsök és a reszelt étcsokoládé is remekül illik hozzá.  A képzeletnek nincs határa!

Karácsonyi kávé tészta dekoráció
kávébab fehér csokoládéban
szemes kávé EBENICA kávéval
Karácsonyi kávés sütemény receptje

Ezután csak annyi a dolgod, hogy hűvös helyen hagyod megdermedni, valószínűleg ez jelenti majd a legnagyobb megpróbáltatást. Addig viszont akár készíthetsz is magadnak egy csésze finom Peru Chanchamayo kávét, majd élvezheted az egyszerű és finom kávés finomságot. Jó étvágyat kívánunk!

Specialty
kávé

Friss
pörkölés

Világszínvonalú
elismerések

Expressz
kézbesítés