Tudja-e, mit iszik? Az Ebenica kávék labortesztje

A minőségi kávé nem csak finom, de egészséges is

Talán ismerik azt a mondást, hogy ha valamit igazán szeretsz, úgy szereted, ahogy van. Mi igazán szeretjük kávéinkat, mégis állandóan vizsgáljuk őket. Például azt, mi mindent tudnak adni a kávéink a kiváló ízükön kívül? Ezért is küldtük el kávéinkat laboratóriumi tesztekre.

A kávé természetes termék és a magas bioaktív tartalmára tekintettel (antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok) az ún. szuperélelmiszerek közé soroljuk. De vigyázzunk: nem minden kávé egyforma! Ha egy csésze kávéval az egészségnek hasznos anyagok színes palettáját is meg szeretné kapni, biztosan olyan minőségi kávét válasszon, amelynél biztos lehet benne, hogy megfelelően lett feldolgozva, raktározva és hozzáértően lett pörkölve. Az Ebenica kávé mindezeknek megfelel és magas minőségének bizonyítékai a nemrég megkapott laboreredmények is.

Meglepő laboratóriumi eredmények

A kávét is, mint minden más élelmiszert rendszeresen tesztelni kell olyan káros anyagokra, mint pl. a különböző mérgek, penészek, szalmonella vagy a rákot okozó akrilamid. Mi az ALS Slovakia nevű laboratóriumot kértük fel a tesztelésre, mely az egyik legnagyobb nemzetközi laboratóriumhálózat tagja. Úgy döntöttünk, hogy nemcsak a törvények által előírt (káros) anyagokra teszteltetjük kávéinkat, hanem az egészségre hasznos anyagokra is. Az eredmények nemcsak minket leptek meg nagyon kellemesen, de az ALS Slovakia szakembereit is.

Az Ebenica kávék teszteredményei egy csésze kávéval

Az Ebenica kávék labortesztjei többek közt igazolták, hogy:

  • Az Ebenica kávék nem tartalmaznak mérgeket, szalmonella baktériumokat, penészeket, sem akrilamidot.
  • Az Ebenica kávék átlagon felüli mennyiségben tartalmaznak fontos antioxidánsokat és polifenolokat.
  • Az Ebenica kávék trigonellint tartalmaznak – egy újonnan felfedezett anyagot, mely pozitívan hat a migrén, rák és gyulladások ellen, csökkenti a koleszterinszintet és a glikémiás indexet.
  • Az Ebenica kávék 100%-ban lefedik a napi ajánlott kálium és magnézium adagot, 50%-ban lefedik a napi ajánlott foszfor és mangán adagot, valamint a vas 15%-át és a kálcium 10%-át.

„Az elért eredmények bizonyítják, hogy az EBENICA COFFEE kávéi nagyon jó minőségűek, és polifenol tartalmuk magasan felülmúlja a brazil kávé értékeit, melyet sok szaktanulmány a világ egyik legminőségibb kávéjának nevez meg.” Záróértékelés, ALS Slovakia

Maradék koffein koffeinmentes kávéinkban

Mivel egyre több leendő kismama és koffeinérzékeny ember választja koffeinmentes kávéinkat, leteszteltettük Mammie és Zero koffeinmentes kávéinkat is a maradék koffein miatt.

Míg az Arabica típusú koffeines kávéinkban (Colombia La Secreta és Brasil Santos) a koffeintartalom 1 kiló kávéra 12 000 – 14 000 mg volt, mindkettő koffeinmentes kávénk maradék koffeintartalma 1 kilóra csak 525 mg szintjén volt. Így egy, a koffeinmentes kávéinkból készített csésze eszpresszó mindössze 4mg koffeint tartalmaz, mely az emberi szervezetre gyakorolt hatásait tekintve elhanyagolható mennyiség.