Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

Az Ebenica kávék teszteredményei egy csésze kávéval

Tudod-e, mit iszol? Az Ebenica kávék labortesztje

A minőségi kávé nemcsak finom, de egészséges is

Talán ismered a mondást, hogy ha valamit igazán szeretsz, úgy szereted, ahogy van. Mi igazán szeretjük kávéinkat, mégis állandóan vizsgáljuk őket. Például azt, mi mindent tudnak adni a kiváló ízvilágukon kívül? Ezért is küldtük el őket laboratóriumi tesztekre.

A kávé természetes termék, és a magas bioaktív tartalmára tekintettel (antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok) az ún. szuperélelmiszerek közé soroljuk. De vigyázat! Nem minden kávé egyforma! Ha egy csésze kávéval az egészségedre jótékony anyagok színes palettáját is be szeretnéd vinni, olyan minőségi kávét válassz, amelynél biztos lehetsz benne, hogy megfelelően lett feldolgozva és raktározva, valamint hozzáértéssel lett pörkölve. Az Ebenica kávé mindezeknek megfelel, és magas minőségét kiválóan igazolják a nemrégiben kézhez vett laboreredmények is.

Rendkívüli laboratóriumi eredmények

A kávét is, mint minden más élelmiszert, rendszeresen tesztelni szükséges olyan káros anyagokra, mint pl. a különböző mérgek, penészgombák, szalmonella vagy a rákot okozó akrilamid. Mi az ALS Slovakia nevű laboratóriumot kértük fel a tesztelésre, mely az egyik legnagyobb nemzetközi laboratóriumhálózat tagja. Úgy döntöttünk, hogy nemcsak a törvények által előírt (káros) anyagokra teszteltetjük kávéinkat, hanem az egészségre hasznos anyagokra is. Az eredmények nemcsak minket leptek meg nagyon kellemesen, de az ALS Slovakia szakembereit is.

Az Ebenica kávék teszteredményei egy csésze kávéval

Az Ebenica kávék labortesztjei többek közt igazolták, hogy:

 • az Ebenica kávék nem tartalmaznak mérgeket, szalmonella baktériumokat, penészgombákat, ahogy akrilamidot sem.
 • az Ebenica kávék átlagon felüli mennyiségben tartalmaznak fontos antioxidánsokat és polifenolokat.
 • az Ebenica kávék trigonellint tartalmaznak – egy újonnan felfedezett anyagot, mely pozitívan hat a migrén, a rák és a gyulladások ellen, csökkenti a koleszterinszintet és a glikémiás indexet.
 • az Ebenica kávék 100%-ban biztosítják a napi ajánlott kálium és magnézium adagot, 50%-ban lefedik a napi foszfor és mangán szükségletünket, továbbá biztosítják a vas 15%-át és a kálcium 10%-át.

„Az elért eredmények bizonyítják, hogy az EBENICA COFFEE kávéi nagyon jó minőségűek, és polifenol tartalmuk magasan felülmúlja a brazil kávé értékeit, melyet sok szaktanulmány a világ egyik legmagasabb minőségű kávéjaként nevez meg.”

Záróértékelés, ALS Slovakia

Maradék koffein koffeinmentes kávéinkban

Mivel egyre több kismama és koffeinérzékeny fogyasztó választja koffeinmentes kávéinkat, Mammie és Zero koffeinmentes kávéinkat is leteszteltettük maradék koffeintartalmuk szempontjából.

Míg az arabica típusú koffeines kávéinkban (Colombia La Secreta és Brasil Santos) a koffeintartalom 1 kiló kávéra 12 000–14 000 mg volt, mindkét koffeinmentes kávénk maradék koffeintartalma 1 kilóra vetítve csupán 525 mg volt. Vagyis egy, a koffeinmentes kávéinkból készített csésze eszpresszó mindössze 4 mg koffeint tartalmaz, mely az emberi szervezetre gyakorolt hatásait tekintve elhanyagolható mennyiség.

 • Mammie kávécsomag tanúsítvánnyal

  Mammie

  Különlegesen finom koffeinmentes kávé kimondottan terhes és szoptató nőknek.

  csokoládécsokoládé
  diódió
  karamellakaramella
 • Brasil Santos kávécsomag

  Brasil Santos

  A leghíresebb brazil kávét a mogyoró illata és a zamatos, friss csokoládé jellemzi.

  csokoládécsokoládé
  mogyorómogyoró
  mézméz
 • Zero

  Ez az igazoltan koffeinmentes kávé biztonságos terhes és szoptató nők, valamint szívproblémákkal küzdők számára is.

  csokoládécsokoládé
  mogyorómogyoró
  gyümölcsgyümölcs

Specialty
kávé

Friss
pörkölés

Világszínvonalú
elismerések

Expressz
kézbesítés