Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

China KongQue jutazsák

China KongQue: ízteszt házi kávéfőzőn

Az idei első limitált edíciónk valóban egyedülálló, így Michala kolléganőnk úgy döntött, leteszteli nekünk házi automata kávéfőzőjén.

Mit mond Michala a kínai kávé ízére?

Michala különösen várta kínai limitált edíciónkat, mivel eddig, ahogy mi sem – ő sem ivott még sohasem kínai kávét. Mivel egy kávé végleges ízét nagyon sok tényező befolyásolja úgy döntött, a tesztelés keretén belül visz belőle haza is és kipróbálja, milyen kávét készít belőle a házi Nivona CafeRomatica NICR 530 automata kávéfőzője.

házi reggeli kávé

Michala általában otthon és munkahelyén is espressot iszik, és inkább a klasszikus, lágyabb ízeket részesíti előnyben mindennemű aciditás nélkül. Nagyon örült, mikor az automata kávéfőzőn készült China KongQue kávé sokkal kevésbé volt savas, mint az, amit munkahelyen, profi karos kávégépen készítünk

Az espressonak nagyon szép, bársonyos cremája van. Mindjárt az elején éreztem a kellemes kakaós keserűséget, majd utána a finom gyümölcsös tónusokat. A savasság, ami a profi karos kávégépen való készítéskor elég markáns volt most a háttérbe került, és én személy szerint szinte nem is éreztem a kávéban.

reggeli espresso az automata Nivona CafeRomatica NICR 530-ból

Capuccinonak is hasonlóan kellemes meglepetést szerzett ez az ázsiai kávé. Mivel a vendégeknek általában habosított tejjel készíti a kávét, lehetősége nyílt megkóstolni ezt a magaslati 100% Arabicát ebben a kombinációban is. Mint kiderült: a vendégek is nagyon meg voltak elégedve a kávé ízével.

Ez a kávé nagyon összeillett a tejjel, és még a konzervatív fogyasztók – a szüleim – is megdicsérték.

Miben rejlik ennek a kínai kávénak a varázsa?

A KongQue kínaiul pávát jelent. Az ottani emberik hisznek benne, hogy ez a gyönyörű madár szerencsét hoz annak a családnak, akinek a földjén fészkel. Viszont ennek a 100% Arabicának nemcsak a neve különleges, hanem az is, hogy egy abszolút újdonság a kávé világában. Jünnan tartomány, aki főleg teatermesztéséről híres, ugyanis idén mutatta be a világnak legelső kávészüretét.

kávécseresznyék a cserjén

Az ottani éghajlat és terroir teszik ezt a régiót a termények széles skálájának mezőgazdasági központjává, és ezentúl a kávé is közéjük tartozik majd. A China KongQue kávé a Catimor kávéfajta szemeit tartalmazza, melyet az ottani kis- és közepes farmerek termesztenek 1400-1600m t.sz.f. magasságban. Minden egyes kávécseresznyét érettség szerint szelektálnak, majd kézzel szedik. A szemek magas minőségét, ahogy a kávé aroma- és íztulajdonságait is természetesen nyeri az ottani földből, amit még jobban kihangsúlyoz a nedves módszerű feldolgozás.

A kedvező körülményeknek és a minőségi nedves feldolgozásnak köszönhetően a mi limitált edíciójú China KongQue kávénknak kellemesen kesernyés íze van, melyben főleg a kakaó, a fiatal dió és a frissítő gyümölcsök tónusai dominálnak. – barista Majo

Jünnan gyönyörű tartomány, mely sok lehetőséget rejt minőségi, magas SCA pontozású single origin kávék termesztéséhez, melyek nagyon alkalmasak különböző keverékekbe is. Ezért is örülünk már most, mivel lepnek majd meg a kínai kávétermesztők a jövőben.

Specialty
kávé

Friss
pörkölés

Világszínvonalú
elismerések

Expressz
kézbesítés