Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

adventi naptár az asztalon

Élvezze az adventet minőségi Ebenica kávékkal

Kedves kávérajongók!

Nagyön örülünk, hogy úgy döntöttek: az idei advent varázslatos időszakát Ebenica kávék társaságában töltik majd.

Hisszük, hogy a pörkölőnkből származó 24 egyedi specialty kávét tartalmazó adventi naptár szebbé teszi majd ezt a karácsonyváró időszakot és segít felfedezni a kávé világának finom titkait.

Nagyon örülnénk, ha adventi kávés felfedezéseit megosztaná velünk Facebook oldalunkon keresztül, ahol folyamatosan különböző érdekességeket teszünk majd közzé az adventi naptárban lévő kávékkal kapcsolatban. Már előre is örülünk ízélményeiknek…

Kellemes adventi időszakot és áldott karácsonyi ünnepeket kíván Önnek

Az EBENICA COFFEE csapata

Fedezze fel karácsony legfinomabb ízeit az EBENICA COFFEE adventi naptárral

Hogyan is fedjük fel az egyes kávék titkait, melyek a naptárban rejlenek? Javasolnánk egy egyszerű munkamenetet, mely segít majd teljesen kiélvezni és felfedezni a kávé világát. Tartson velünk és meglátja, mennyit fejlődnek majd egy hónapnyi gyakorlás után ízlelőbimbói, és képességei felismerni a különböző tónusokat.

Az ízek és illatok csodálatos új világa nyílik majd meg Ön előtt

1.

Mivel a naptárban található összes kávé szemes, először darálja ki az összes maradék kávét a darálójából, hogy ne keveredjenek a kávék – rosszul hatna az elkészített kávé ízére.
A kávét mindig közvetlenül az elkészítés előtt darálja le!

2.

Bármilyen elkészítési módot is részesít előnyben, az összes kávét egy módszerrel ajánljuk elkészíteni. Ugyanis ugyanaz a kávé minden módszerrel egy kicsit más ízű lesz. Ezért, ha objektív módon szeretné értékelni az ízeket, tartsa magát egy elkészítési módhoz.

3.

A kávét fontos degusztáció közben tisztán inni, tehát édesítőszerek és tej nélkül. Ha nem is szereti a „feketét”, ajánljuk legalább kipróbálni. Az első korty mindig jó nagy legyen, hogy az ízek teljes palettáját egyben bejuttassa a szájába. A kávét megkeverheti, hogy az ízek összeforrjanak.

4.

Mikor elkészült a kávé és a csészében van – még cukor és tej nélkül – először szagolja meg. Tudta-e, hogy orrunkkal állítólag akár egymilliárd illatot is képesek vagyunk megkülönböztetni? Tehát, lélegezze be mélyen a friss kávé aromáját s próbálja meg megkülönböztetni a tónusokat, melyeket benne érez. Nem baj, ha nem sikerül elsőre. A jegyzetekbe írja be legalább azt, hogy az aroma gyengéd vagy erős volt.

adventi naptár kávéval

5.

Kicsinyenként szürcsölgesse a kávét és forgassa a nyelvén. Próbálja meg kiérezni a keserűség, az édesség és a gyümölcsösség (savasság) arányát meghatározni, jegyezze le az „íz” mezőbe.

Sikerült megkülönböztetni az egyes íztónusokat is? Ezek beazonosításához segítséget nyújthat leegyszerűsített ízkerekünk.

6.

Ezután értékelje a kávé testét – tehát a „teltség” érzését. Próbálja meg meghatározni azt az érzést, melyet a kávé a szájában hagy. Inkább könnyű, vagy inkább kiadós, súlyos? A kávé testét több faktor is befolyásolja, többek közt a pörkölés és az elkészítés módja is.

7.

Végül próbálja meghatározni a kávé profilját – értékelje aromáját, testét és ízét, majd írja le, mivel fogta meg Önt. Például: „Erősen kakaós, testes kávé karamella és vörös narancs tónusokkal.” Az egyes kávék értékelését írja be a kóstolójegyzetekbe, később majd segítségére lesz a legjobb kávé kiválasztásában.

8.

Lényegtelen, hogy „eltalálta-e” az adott kávé profilját, mivel az íz és ízlelés nagyon egyedi dolog és még mi sem érezzük degusztáció közben ugyanazt. Fontos, hogy az új ízek felfedezését élvezze és szórakoztassa. Ha lehetséges, álljon le egy pillanatra és élvezze a pillanat varázsát egy csésze kávéval és szeretteivel, szerintünk ez a lehető legszebb karácsonyi ajándék, amit csak az ember kívánhat.

karácsonyi ajándékok egy csésze kávéval

Az adventi naptárban található kávék listája

Hogy könnyebb legyen a degusztáció és az új ízek felfedezése, elkészítettük Önnek az adventi naptárban található összes kávé listáját.

A rövid leírásnak köszönhetően összehasonlíthatja, milyen tónusokat érez Ön az adott kávéban, és milyeneket fedeztünk fel benne mi. Ha valamelyik kávé megízlene, megveheti webáruházunkban.

Vigyázat! Némely kávék csak korlátozott mennyiségben kaphatók, szóval ne tétovázzon túl sokáig 😉

 • Kávé 1

  Harmonelle – Harmonikus eszpresszókávé krémes ízzel

  Tökéletesen kiegyensúlyozott kávékeverék Latin-Amerikából és Afrikából származó specialty kávékból, mely aromájában a törékeny és friss levendula, a melasz és a keserű csokoládé tónusait hordozza. A válogatott, legminőségibb kávészemek garantálják a kivételesen harmonikus és krémes csokoládés-gyümölcsös tónusok tökéletes élményét.

  A Harmonelle tökéletesen kiegyensúlyozott krémes ízzel rendelkezik, édes boros utóízzel, amelynek köszönhetően többet közt rövid eszpresszó kávék elkészítésére alkalmas. Nagyon jól társul a tejjel, így megfelelő cappuccino és latté elkészítésére is.

 • Kávé 2

  Guatemala Acatenango – édes organikus kávé a karamell és a mandarin tónusaival

  A Guatemala Acatenango organikus kávé azonnal elvarázsolja Önt marcipános bonbon aromájával. Magas cupping pontszáma (84 pont) világossá teszi ízminőségét. A Guatemala hihetetlenül édes kávé a karamell, az édes mandarin és a keserű csokoládé tónusaival.

  Guatemala Acatenango egy komplex kávé telt testtel és utóízzel. Az édes gyümölcsös tónusok és a kellemes keserűség megfelelőek nem csak az eszpresszóhoz, de tökéletesen passzolnak a klasszikus vagy növényi tejjel készült kávéhoz is.

 • Kávé 3

  Uganda Kabeywa – enyhén fűszeres aromájú farmkávé

  Az Uganda Kabeywa egy egyedi, farmon termesztett specialty kávé gyengéden fűszeres aromával, könnyű testtel és összetett ízzel, melyben az édes citrusos tónusok dominálnak, ezeket a mandula keserűsége követi és a kakaó erős íze zárja.

 • Kávé 4

  Siesta – markáns mandulaízű kávé csökkentett koffein tartalommal

  Az Ebenica Siesta az Északnyugat-Kolumbiából származó koffeintartalmú és a koffeinmentes kávék egyedülálló keveréke. Az első pillantásra talán nehezen összekapcsolható pár tökéletesen illik egymáshoz mind aromában, mind ízben. A mandulaízt, mely elsőhegedűs az ízek között a mandarin gyümölcsössége és a melasz édessége egészíti ki.

  Erős, összetett teste, játékos gyümölcsössége és testes utóíze nemcsak az eszpresszóban, hanem a cappuccino-ban vagy az alternatív készítményekben is magával ragadó. Az Ebenica Siesta egy sokoldalú kávé, mely tejjel kombinálva még jelentősebben mandulaízű.

 • Kávé 5

  Gurmano – Top espresso kávé nem csak ínyenceknek

  Az Ebenica Gurmano egy egyedi kávékeverék, amely tökéletesen egyesíti a latin-amerikai Arabica kávét az ázsiai Cherry Robustával 80:20 arányban. Ennek a kiegyensúlyozott összhangnak köszönhetően a Gurmano kávénak jellegzetesebb teste és keserűbb íze van, amelyben érezni lehet a étcsokoládé telített tónusait, a mazsola és a virágok frissítő nyomaival.

  Mint ízben, úgy aromában is az Ebenica Gurmano kávéban a csokoládé jellegzetes tónusai dominálnak. A telt és krémes állaga tökéletesen illik egy espresso elkészítéséhez, de a tejjel való egyesüléskor még jobban kikerekedik.

 • Kávé 6

  Kenya Tekangu Tegu – Prémium kávé a grépfrút és málna gyümölcsös tónusaival

  Az afrikai kávé aromájában megízlelheti a citrusok frissességét és virágok könnyedségét. A 100% Arabica Kenya Tekangu Tegu prémium kávét a keserű és gyümölcsös íz jellemzi – olyan kombináció, amelyben soha nem lehet csalódni. Ennek a Specialty Coffee-nak az ízében felfedezheti a grépfrút édes-keserű tónusait, melyet kiegészít a virágok és málna könnyed édes íze.

  A Kenya Tekangu Tegu komplex testtel rendelkezik, melyben az erős keserű íz egybekel a frissítő gyümölcsös ízzel. A világos pörkölésnek köszönhetően tökéletesen megfelel a gyümölcsös eszpresszó és filteres kávé készítésére is.

 • Kávé 7

  Colombia Medellin – csokoládés-mogyorós kávé alacsony savassággal

  Ez a single origin kávé azonnal megnyeri illatával, melyben érezhető a mogyoró és a csokoládé. A mogyorók gazdag tónusait meglelheti ízében is, a gyümölcsök és a kakaó finom nüánszai mellett, melyeket lazán kiegészít a kávé alacsony savassága. A finom és könnyed fináléban a tejcsokoládé gyengéd tónusai simogatják.

  A Colombia Medellin egy közepen komplex, teltebb testű kávé enyhén édeskés utóízzel. A hagyományos eszpresszókávén kívül kiválóan párosítható tejjel is. Az érdekes íztónusokat megtapasztalhatjuk alternatív elkészítési módokkal is.

 • Kávé 8

  Intensivo – összetett kávé a csokoládékrém illatával

  Az Ebenica Intensivo Dél-Amerikából, Ázsiából és Afrikából származó kávéfajok gondosan összeállított prémium kávé kompozíciója. Aromája lágy és szaftos, érezni benne az orgonát és a csokoládékrémet is. Eszpresszója telt: intenzív, sűrű szörpös íze fekete bogyós elemekkel tűzdelt virágos és csokoládés-diós tónusokba torkollik.

  Az Intensivo egy komplex specialty kávé, amelyben előjönnek a földes, dohányos ízek egy enyhén citrusos lecsengéssel. Tökéletesen illik ristretto vagy eszpresszó kávé elkészítéséhez, de a átható csokoládé íze megmarad a tejes kávéknál is.

 • Kávé 9

  Brasil Santos – Erőteljes csokoládés kávé méz tónusokkal

  Illatával az érett földimogyoróra emlékeztet, ízét pedig az édes méz tónusai jellemzik enyhe savassággal, amelyek fokozatosan átváltoznak erőteljes, ám finom csokoládé utóízbe. Ez a 100%-os brazil Arabica végül megörvendeztet kellemesen édes, hosszantartó kesernyés ízével.

  A közepesen összetett Brasil Santos single origin kávé kitűnik teljesen kiegyensúlyozott testességével és gyönyörű sűrű habjával. Erőteljes aromája és íze tökéletes párost alkotnak, amelynek köszönhetően a Brasil Santos a legeladottabb és a legközkedveltebb kávé a világon.

 • Kávé 10

  Mammie – Kiváló koffeinmentes Brazil Arabica

  Egy 100% Brazil Arabica finom karamellás illattal és olyan ízzel, ami még véletlenül sem árulná el, hogy koffeinmentes kávéról van szó. Dél-amerikai kávékra jellemző csokoládés íz mindennemű savasság nélkül, melyet karamellás édesség és a diók tónusai egészítenek ki.

  Az Ebenica Mammie eszpresszóként gyönyörű, sűrű cremát ad és nagyon jól működik tejjel is, tehát alkalmas capuccino vagy latté elkészítéséhez is.

  A koffeinmentes Mammie-ből a koffeint a svájci vizes eljárással távolítják el, bármilyen kémiai anyag felhasználása nélkül. Ennek az egyedi és kímélő módszernek köszönhetően megtartja nemcsak az aromáját és ízét, de magas egészségre hasznos anyagainak tartalmát is.

 • Kávé 11

  India Monsooned Malabar – kellemesen kesernyés földes íz

  Single kávé közepesen összetett testtel, étcsokoládés, hangsúlyos crema-val, melyet enyhe savasság jellemez.

 • Kávé 12

  Ethiopia Djimmah – friss, vadon nővő kávé

  Ez a kávé a vadon nővő cserjéknek köszönheti egyedi összetettségét. Tipikus, közepesen savas-citrusos kezdete fokozatosan átmegy virágos és gyümölcsös tónusokba, majd csokoládés utóízbe. A kellemes keserűséggel kísért markáns és hosszú utóíz tökéletes kávéélményt garantál.

  A Single Origin Ethiopia Djimmah egy telt testű 100% Arabica, gazdag aromával és összefüggő, sűrű cremával. Ezen tulajdonságok tökéletes kombinációjának köszönhetően különösen megfelel alternatív elkészítési módokhoz, melyek ugyanúgy, mint egy eszpresszó, kielégítik a legigényesebb kávérajongó igényeit is.

 • Kávé 13

  Duetto – Finom krémes kávé csokoládés utóízzel

  Az Ebenica Duetto olyan specialty kávék kompozíciója, amelyben a dél-amerikai és ázsiai Arabica és Robusta fajtái egyedi összhangban találkoznak 80:20 arányban. Az ízek szimfóniájában a Robusta semmiképp sem másodhegedűs. Fajtája közül a legminőségibb – a Cherry Robusta adja a Duetto végleges ízvilágának egyedi akcentusát.

  A gyümölcsös szörp édes, krémes, finom íze a keserű csokoládé csiklandozó tónusaival kellemesen megérik a nyelvünkön. A Duetto kávé egyedi ízének és a sűrű cremájának a legjobban az automata kávéfőzőket használók örülnek majd.

 • Kávé 14

  Blend XIV – kellemes grapefruit ízű

  A kakaós tónusokat kellemes grapefruitos lédússág kíséri, s végül ismét felhangzik a hosszan tartó kakaós utóíz. A Blend XIV egy kiváló, telt ízű eszpresszó kávé, amely tökéletesen alkalmas kapucsínó vagy latte készítéséhez is.

  Tejjel kombinálva az erős kesernyésség lágyul, s a tejcsokoládé édes tónusai kerülnek előtérbe.Ez egy igazán erős kávé! Különleges arabica szemek keveréke domináns kakaós jegyekkel.

 • Kávé 15

  Guatemala Huehuetenango – egy grépfrút utóízű mandulás-csokoládés kávé

  Ha a Guatemala Huehuetenango nem nyeri meg Önt Amarettó és csokoládés mandula illatával, ízével biztosan megnyeri majd. A kezdőtónusok váratlan berobbanása már a kezdetnél lenyűgözi, ahogyan a cseresznyék friss íze átmegy a mandulán keresztül egészen csokoládéba. Az erős frissesség, az egészen grépfrútos utóíz csak megerősítik ennek a single origin kávénak az egyediségét.

  Ennek a kávénak aránylag könnyű, de összetett teste van, tiszta, közepesen hosszú lecsengéssel. Enyhe savassága és édes virágos aromája olyan duettet alkotnak, mely nemcsak eszpresszóban jön elő, de mokka kávéban is.

 • Kávé 16

  Brasil Frankenstein – egyedi eszpresszó kávé a gyümölcsdzsem, a csokoládé és a dohány tónusaival

  Minőségi (SCA 86) kávészemei a Sítio Das Colinas farmról származnak, ahol a kávécserjék 1250 tengerszintfeletti magasságban nőnek. Az ideális mikroklímának, valamint a Honey eljárás és az anaerob erjesztés kombinációjának köszönhetően a Brasil Frankenstein egyedülállóan édes ízjegyű, ami a gyümölcsdzsemre és a tejcsokoládéra emlékeztet, amelyet a dohány keserűsége harmonikusan egészít ki.

  A Brasil Frankenstein kávé az érett gyümölcsre emlékeztető édességet aromájában is hordozza. Az érett gyümölcs és a csokoládé édes tónusai áthatják telt testét, kellemes kesernyés utóízzel, melyben érezhetőek a feketeszeder és más erdei gyümölcsök tónusai is.

 • Kávé 17

  Zero – koffeinmentes kávé csokoládé-és gyümölcsízzel

  A koffeinmentes Ebenica Zero kávé egy gyengéd latin-amerikai kávékeverék. A Zero kávé kiegyensúlyozott ízét a csokoládé és a mogyoró finom kombinációja jellemzi, amelyet finom gyümölcsös tónusok egészítenek ki. A koffeint a svájci vizes eljárással, tehát csakis víz segítségével, kémiai anyagok hozzáadása nélkül távolították el, ennek köszönhetően a Zero a legjobb koffeinmentes kávé a piacon.

  A kíméletes gyártási eljárásnak köszönhetően megfelel terhes és szoptató kismamáknak, de érrendszeri betegségekben szenvedő betegeknek is. Sőt, laboratóriumi kísérletek bebizonyították, hogy a mi Zero kávénk tartalmaz egészségre hasznos természetes antioxidánsokat is.

 • Kávé 18

  El Salvador La Joya – modern eszpresszó kávé krémes utóízzel

  Az El Salvador La Joya 100%-os Arabica a Red Bourbon fajtából, melynek cserjéi őshonos fák árnyékában nőnek az inaktív Izalco vulkán termékeny lejtőin. A kedvező körülményeknek és természetbarát termesztésnek köszönhetően ennek a kávénak telt kakaó íze van, melyet a vanília kellemes aromája és az édes citrusfélék tónusai egészítenek ki.

  Közepesen összetett test, hosszantartó krémes utóíz és 83-as cupping pontszám, ilyen az El Salvador La Joya. Enyhe, kandírozott gyümölcsre emlékeztető savasságának köszönhetően könnyű frissessége van az eszpresszóban, amely a tejjel kombinálva kellemes édességgé válik.

 • Kávé 19

  Piano – díjnyertes kávé törékeny édességgel

  Az Ebenica Piano a legfinomabb prémium latin-amerikai kávéfajták gyengéd összjátéka. Ennek az egyedi kombinációnak köszönhetően a Piano finom vanília aromával rendelkezik és elegáns, finom ízét a gyümölcsös és mogyorós-csokoládés tónusainak köszönheti. Az eszpresszóban felfedezhetjük a cédrus és a virágok gyengéd tónusait is.

  A Piano kávé speciális összetétele garantálja kiegyensúlyozott aromáját és ízét. Az eszpresszón kívül a tejes kávék elkészítésére is alkalmas, mint például a cappuccino és a latté. Leginkább azok értékelik majd, akik a kávéban kellemesen szilárd ízt, de törékeny édességet is keresnek.

 • Kávé 20

  Indonesia Trenggiling – kivételesen gazdag ízű arabica

  Bőséges, gazdag ízprofilja van, melyet a Szumátrán, Jáván és Sulawesi-ben történő egyedi termesztési körülményeinek, a vizes feldolgozásnak és a szemek gondos válogatásának köszönhet.

  Testes, különösen alacsony savasságú és tartósan keserű kávé, dióra vagy mandulára emlékeztető utóízzel, melynek izgalmas karakterét a fahéj tónusai egészítik ki.

 • Kávé 21

  Ethiopia Dimtu Tero – organikus kávé az áfonya és szamóca gyümölcsös tónusaival

  Az Ethiopia Dimtu Tero single origin kávét erős aromájának köszönhetően szinte azonnal felismeri, melyben érezni az áfonya és a virágok lágy tónusait. Ennek a bogyós gyümölcsnek sajátos édességét egyértelműen felismerheti ízében is, ahol az erdei szamóca tónusával tökéletes párost hoz létre.

  Az Ethiopia Dimtu Tero közepesen komplex testtel rendelkezik és a világos pörkölésnek köszönhetően élvezheti teljes gyümölcsös ízét mindennemű nem kívánatos keserű íztől mentesen. Éppen ennek köszönhetően az Ethiopia Dimtu Tero kávé megfelel gyümölcsös eszpresszó és filteres kávé készítésére is.

 • Kávé 22

  Mexico Esmeralda – a forró csokoládé ízével és erős gyümölcsösséggel

  Ez az alpesi 100% Arabica megfogja erős csokoládés, mandulás ízével és frissítő grépfrútos-citrusos gyümölcsösségével. A magas, 1000 – 1600 tengerszintfeletti magasságnak és a vizes feldolgozásnak köszönhetően közepesen összetett teste és erős utóíze van, melyet elfogyasztása után még sokáig érezni fog.

  A Mexico Esmeralda egy minőségi (SCA 83) specialty kávé, melynek egyedi aroma és ízkombinációja tökéletessé teszi eszpresszónak, de megfelel alternatív elkészítési módokhoz is.

 • Kávé 23

  Cuba Serrano Superior – kellemesen keserű kávé mogyorós tónussal

  Már első ránézésre megfog minket a kávészemek nagysága majd a tökéletesen sűrű cremája. A kíméletes feldolgozásnak köszönhetően megőrzi minőségét, ami a telt ízén is visszaköszön. Mogyorós-karamellás tónusai megnyerőek, melyet kellemesen karamellás édesség és minimális savasság kísér.

  Ezt a telt testű kubai kávét elsősorban a savasságmentes keserű kávérajongók értékelik majd leginkább. Intenzív íze és gazdag cremája ideális eszpresszónak, de természetesen alkalmas mokkának vagy forrázott kávénak is.

 • Kávé 24

  Peru Chanchamayo ¬ édes aromájú csokoládés-karamellás kávé

  Ez a kávé Latin-Amerika napjaink legminőségibb ínyeckávéi közé tartozik. Megnyerő aromáját kiegészíti telt, kakaós-csokoládés íze a karamella és az alma tónusaival. Ez a 100% perui Arabica tökéletesen kiegyensúlyozott, krémes ízű kávé alig fellelhető savassággal, melyet kellemes keserűség egészít ki.

  A magas tengerszintfeletti magasságnak, a cseresznyék lassú érésének, a vizes feldolgozásnak majd a napon való szárításnak köszönhetően ez az organikus specialty kávé közepesen komplex testű, íze pedig valóban említésre méltó – kiválóan társítható habos tejjel is.

Specialty
kávé

Friss
pörkölés

Világszínvonalú
elismerések

Expressz
kézbesítés